BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeMonden & LifestyleCând trebuie să mergi la un cabinet psihologic?

Când trebuie să mergi la un cabinet psihologic?

Când trebuie să mergi la un cabinet psihologic?

Atunci când apelezi la un cabinet psihologic trebuie să ai încredere în persoana în fața căreia îți vei deschide sufletul. Faptul că ai ales să mergi la terapie este un pas importat, ai recunoscut că ai nevoie de sprijin pentru sănătatea ta mintală. Faptul că ai găsit medicul potrivit pentru asta este clar să te afli pe drumul cel bun.

Când trebuie să mergi la un cabinet psihologic?

Atunci când te simți copleșit de probleme ai nevoie de tot ajutorul posibil. Un psiholog este cu siguranță o persoană indicată pentru ca toate problemele tale să fie de domeniul trecutului.

Stresul și anxietatea

Stresul și anxietatea dacă nu sunt luate în seama pot duce la izolare socială, depresii dar și multe alte probleme. Psihologul este cel mai în măsură să te ajute să gestionezi mai bine stresul și anxietatea. Acesta îți va depista sursele și cauzele problemelor și va găsi cele mai bune modalități prin care să le poți depăși.

Depresia

Atunci când te simți neajutorat sau când ești lipsit de speranța este foarte posibil să te confrunți cu depresie. Depresia este o tulburare a sănătății mintale iar asta te va face să îți pierzi interesul sau să simți o oboseală permanentă. Poți chiar să ai dificultăți în gestionarea emoțiilor. În momentul în care vei apela la un cabinet psihologic vei reuși să scapi de gândurile negative.

Fobiile

Să te temi de înălțime, de clovni sau de șerpi sunt cu siguranță niște fobii care îți vor afecta viața. Aceste probleme pot fi unele destul de serioase iar un psiholog cu experiență te va putea ajuta să începi să trăiești fără frici. Problemele de familie și relațiile sunt tot de competența psihologului. Le poți trata cu succes dacă vei avea mai multă încredere în psihologul cu care urmează să discuți.

Pierderea unei persoane dragi

Să pierzi o persoană dragă ție cu siguranță este o problemă serioasă. Ai nevoie de ajutorul unui psiholog care să te ajute să faci față mult mai ușor acestei pierderi. Atunci când pierzi pe cineva drag ai nevoie de tot ajutorul posibil pentru a trece mai ușor peste acea situație.

De ce nu mergi la psiholog?

Oamenii aleg să nu meargă la psiholog din mai multe motive. În cele de mai jos vei descoperi de ce oamenii aleg să nu meargă la psiholog deși au parte de probleme destul de grave.

  • Teama de a nu fi judecați
  • Rușinea de a-și expune problemele față de o persoană care este necunoscută
  • Lipsa de informații corecte
  • Situația financiară precară
  • Stima de sine scăzută

pshihoterapeut craiova

Atunci când te decizi să mergi la psiholog trebuie să știi toate acele situații în față cărora te expui. Este necesar să poți discuta deschis cu psihologul, acesta trebuie să îți prezinte încredere și împreună să puteți gestiona mai ușor acele probleme cu care te confrunți.

Psihologul Dragoș Stoian este cel care te va ajuta să te cunoști mai bine și să îți înțelegi toate stările.

Share With: