BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeMonden & Lifestyle5 criterii de selecție a unui cabinet psihologic

5 criterii de selecție a unui cabinet psihologic

5 criterii de selecție a unui cabinet psihologic

Atunci când apelezi la un psiholog trebuie să faci o alegere confortabilă pentru tine. Medicul psiholog este cel mai în măsură să îți ofere cele mai bune sfaturi care să te  ajute să te cunoști și să te înțelegi mai bine.

Cum alegi psihologul potrivit pentru tine?

Alegerea psihologului este de fiecare dată o sarcină dificilă. Este de preferat să alegi un medic în funcție de modul de pregătire al acestuia.

  1. Mergi pe recomandări

Dacă ai șansa să alegi un psiholog în care să ai încredere și care să te îndrume în cele mai bune decizii profită de asta. Poți primi recomandarea de la o cunoștință sau de la un prieten bun. Important este să faci o alegere potrivită pentru nevoile tale.

Informațiile pe care le vei obține vor fi de un real ajutor pentru tine. Cu cât vei obține mai multe recomandări din partea persoanelor cunoscute cu atât va fi mai bine și vei putea lua o alegere mai asumată.

  1. Ține cont de nevoile tale

Ține cont de nevoile tale specifice și în funcție de asta poți opta pentru un cabinet psihologic care să se ridice la înălțimea așteptărilor. Poți chiar să faci anumite cercetări astfel încât să ai parte de o experiență minunată.

  1. Urmează-ți instinctele

Instinctele tale sunt foarte importante. Dacă simți că psihologul cu care vei colabora este unul potrivit pentru tine poți merge mai departe cu acesta. Nu trebuie să uiți că cea mai importantă persoană ești tu și că doar nevoile tale sunt cele care contează cu adevărat. Poți chiar să mergi la două cabinete pentru  a discuta cu doi terapeuți astfel încât să faci cea mai bună alegere.

  1. Caută un cabinet psihologic care prezintă încredere

Este foarte important să alegi încă de la început un cabinet psihologic care să îți prezinte încredere și la care să te poți prezenta ori de câte ori îți dorești asta. Cabinetul psihologic trebuie să se ridice la înălțimea așteptărilor și este necesar să aibă toate detaliile cât mai atent specificate.

Alege un cabinet psihologic care să lucreze transparent și care să îți prezinte prețurile fără să le soliciți asta. În plus, personalul din cabinetul psihologic trebuie să fie oricând pregătit să te ajute și să îți ofere informațiile de care ai nevoie.

  1. Experiența este cheia

Bineînțeles că experiența este cheia în alegerea potrivită pentru tine. Alege de fiecare dată un cabinet psihologic care să aibă o experiență pe măsură. Cu cât vechimea cabinetului va fi mai mare cu atât problemele precum depresia sau anxietatea se vor rezolva cu mai multă ușurință. Orice problema de-a ta va fi de domeniul trecutului dacă vei alege un cabinet psihologic cu experiență. În plus, personalul va fi mai atent la nevoile tale și va putea comunica cu tine mai ușor.

Psihologul Lucreția Preda este oricând pregătită să îți ofere ședințele de care ai nevoie. Experiența în sine va fi una perfectă și se va ridica la înălțimea așteptărilor tale.

Share With: