BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeSanatateDescopera mai multe despre kinetoterapie si istoria ei

Descopera mai multe despre kinetoterapie si istoria ei

alin-burileanu-2021

Descopera mai multe despre kinetoterapie si istoria ei

Kinetoterapia este cea care pastreaza calitatea vietii si care iti ofera o stare de sanatate mai buna. Cu ajutorul kinetoterapiei starea ta de sanatate va fi mai buna. Acest tip de terapie prin miscare urmareste restabilirea unui capacitati motrice a unei persoane care a suferit un traumatism.

Beneficiile aduse de kinetoterapie

  • Iti ofera independenta din pucte de vedere motric si social
  • Ai parte de dezvoltare compensatorie si de adaptare
  • Ai parte de independenta economica si sociala
  • Te ajuta sa ai parte de o viata activa

Kinetoterapia are o istorie indelungata, aceasta a aparut cu 800 de ani i.e.n in India si in China. Grecia Antica a folosit miscarea sub diverse forme iar Hipocrate a fost cel care a formulat principiile unui tratament gimnic rational.

Hipocrate a fost cel care a dat o forma mai stiintifica acestor principii. Romanii au folosit pe scara larga gimnastica terapeutica.

In prezent exista doua tipuri de kinetoterapie, mai exact: de recuperare si profilactica. Kinetoterapia de recuperare are ca obiectiv refacerea unor functii diminuate ale organismului, atunci cand toate aceste probleme au aparut ca urmare a unei boli. Kinetoterapia profilactica  ajuta la mentinerea sanatatii si incetinirea unei boli cu ajutorul exercitiului fizic, al masajului medical si a tehnicilor de relaxare.

In cazul in care vei apela la aceasta forma de relaxare vei avea parte de o ameliorare pentru o anumita afectiune fizica. Mai exista bineinteles sa faci febra musculara dar va fi pe termen scurt si in mod sigur va aparea ca urmare a exercitiilor de intindere musculara sau in urma masajului medical.

Obiectivele kinetoterapiei

Recuperarea mobilitatii- atunci cand ai dificultati de miscare atunci cand mergi la sedintele de kinetoterapie trebuie sa stii ca ai nevoie de cel putin  zece sendinte pentru ca sa iti poti recupera capacitatea de miscare.

Inducerea relaxarii

Atunci cand iti doresti sa iti imbunatatesti controlul aupra functiilor organismului si pentru a putea corecta miscarile involuntare trebuie sa faci cateva sedinte de kinetoterapie. Abia dupa cateva sedinte durerea se va reduce si vei reusi sa te relaxezi mai mult decat te-ai astepta.

Reducerea sensibilitatii

In acest caz kinetoterapia iti pune la dispozitie niste exercitii fizice care vor spori reactiile la stimuli.  De asa ceva poate beneficia orice persoana care isi doreste recuperarea functiilor faciale, genital sau sfincteriene.

Corectarea posturii

Atunci cand iti doresti sa ai o postura armonioasa kinetoterapia iti poate fi de mare ajutor.  Sunt anumite exercitii medicale care te pot ajuta sa ai o postura armonioasa, vei avea parte de exercitii prin care vei putea corecta postura pe scaun cat si cea in timpul mersului.

programe de kinetoterapie

Prokinetic – recuperare medicala pentru nevoile tale

Atunci cand ai nevoie de servicii de kinetoterapie sau de recuperare medicala trebuie sa apelezi la o clinica de incredere. In mod sigur vrei sa ai parte de rezultate bune. O sedinta de kinetoterapie trebuie sa se desfasoare la un anumit nivel ca tu sa poti simti inca de la inceput rezultatele. Cu cat aceasta este realizata mai constiincios cu atat tu te vei simti mai bine.

Share With: