BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeMedicinaCare este procesul de inserare a implantului dentar?

Care este procesul de inserare a implantului dentar?

Care este procesul de inserare a implantului dentar?

Procesul de insearare al implantului dentar este o intervenție nedureroasă care nu implică prea mult disconfort. Spațiul rămas în urma unei extracții dentare trebuie să fie înlocuit în cel mai scurt timp posil. Această procedura se realizează sub anestezie locală așa că nu trebuie să îți faci griji în privința durerii.

Avantajele principale ale implantului dentar:

  • Arată foarte bine din punct de vedere estetic
  • Oferă un aspect foarte natural și este calitativ
  • Redă în întregime funcționalitatea dintelui pierdut
  • Nu afectează sănătatea dinților sau a măselele din împrejurimi
  • Nu prezintă riscuri în privința sănătății

Etapele de înserare a  implantului dentar

Implantul dentar are mai multe etape prin care se poate realiza. Pentru a avea parte de cel mai bun rezultat, este necesar să urmezi în cel mai mic detaliu toate sfaturile date de medic.

Etapă pregătoare tratamentului cu implant dentar

Această etapă constă în stabilirea sănătății cavitații bucale. Se va verifica starea de sănătate dar și nivelul de risc. Poate că ai anumite probleme dentare care trebuie să fie rezolvate înainte de inserarea implantului dentar așa cum ar fi cariile netratate, gingivită sau chiar parodontoza.

Există bineînțeles și anumite contraindicații așa cum ar fi bolile foarte grave de inima, HIV, cancer sau tuberculoză. Se va analiza până la cel mai mic delatiu compatibilitatea structurii osului maxilarului tău cu inserarea unui implant.

Stabilirea tipului și brandul implantului

Este foarte important că medicul stomatolog să discute cu tine și împreună să alegeți cel mai bun implant dentar. Calitatea implantului este esențială pentru ca osteointegrarea implantului să fie una de succes.

Inserarea implantului dentar

Inserarea implantului dentar va avea loc într-un timp scurt și nu va implica durere sau complicații. Vei avea parte de o anestezie locală astfel încât să nu simți deloc durere. Medicul va introduce implantul în os pe care ulterior îl va acoperi de gingie. După osteointegrarea completă a implantului dentar se va realiza lucrarea protetica. Această perioada variază de la un pacient la altul.

Ce trebuie să faci după intervenție:

După ce ai facut această intervenție, este necesar să nu bei alcool să nu fumezi sau să nu bei lactate cel puțin 5 zile. Nu ai voie să consumi lichide imediat după intervenție. Cel mai bine este să mănânci doar dupa ce efectul anesteziei va trece complet. Va mai fi necesar să iei toate medicamentele prescrise de medicul dentist. De cele mai multe ori acesta îți va recomandă antiinflamatoare, antibiotice sau analgezice. Igienă dentară este un capitol important și trebuie să îți cureți toți dintii și măselele cât mai bine.

Clătește cu apă de gură după fiecare masă și evita să  dormi pe partea care a avut loc intervenția. Este foarte important să urmezi în detaliu toate aceste recomandări.

Dent Priority este clinica de care ai nevoie

Dent Priority este clinica stomatologică care îți va oferi cele mai bune rezultate. Cu ajutorul medicilor dentisti vei reuși să ai parte de un zâmbet perfect care să nu prezinte probleme.

Share With: