BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeMedicinaAvantajele și riscurile implanturilor dentare

Avantajele și riscurile implanturilor dentare

Avantajele și riscurile implanturilor dentare

Implanturile dentare reprezintă cea mai eficientă și modernă metodă de înlocuire a dinților lipsa. Acesta este o soluție modernă de reabilitare orală care redă în proporție de 99% din funcționalitatea dinților mai exact, funcția de masticație.

Tratamentul cu implant dentar presupune inserarea unui șurub în țesutul osos și urmează să joace rolul unei rădăcini artificiale și atașarea unei lucrări protetice care poate fi o coroană dentară.

Implantul dentar are parte de o calitate impresionantă și oferă cele mai bune rezultate chiar și pacienților care au problemele de sănătate.

Avantajele oferite de implantul dentar:

Îmbunătățește stima de sine

Un implant dentar are un efect de lifting deoarece corectează asimetriile fetei și redă chipului un aspect armonios și întinerit.

Previne accentuarea resorbției osoase

Volumul osos scade cu 50% în primii 3 ani de la extracția dentară iar asta face ca intervențiile după această perioadă de timp să devină mai complexe.

Sunt durabile

Implanturile dentare durează foarte mult timp dacă sunt îngrijite în mod corespunzător. Te vei bucura de ele întreaga viață dacă le vei îngriji așa cum se cuvine.

Riscurile oferite de implantul dentar

Unul dintre principalele riscuri ale implanturilor dentare este infecția. După ce implantul este inserat în os, pielea de deasupra implantului poate dezvolta o infecție. Acest lucru poate duce la durere, inflamație și chiar poate cauza pierderea implantului. De asemenea, infecțiile pot apărea la nivelul osului în care a fost inserat implantul, ceea ce poate duce la reabsorbtia osului și poate cauza probleme cu stabilitatea acestuia.

O altă problemă a implanturilor dentare este neintegrarea adecvată a acestora în os. Acest lucru poate apărea dacă osul nu este suficient de puternic sau sănătos pentru a susține implantul sau dacă implantul nu a fost inserat în mod corect. În acest caz, implantul poate cădea sau poate fi respins de os.

De asemenea, există riscul de apariție a durerii după procedura de implant dentar. Durerea poate fi rezultatul unei infecții, a unei probleme cu integrarea implantului sau a unei reacții la materialul din care este făcut implantul.

Un alt risc asociat cu implanturile dentare este asimetria fetei sau a danturii după procedură. Acest lucru poate apărea dacă implanturile sunt inserate la niveluri diferite sau dacă sunt inserate într-un unghi nepotrivit.

În cele din urmă, există riscul ca implanturile dentare să se mişte sau să se răsucească după ce sunt inserate. Acest lucru poate cauza probleme cu masticația și poate duce la durere sau disconfort.

În ciuda acestor riscuri, implanturile dentare sunt în general considerate o opțiune de tratament sigură și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsa. Este important ca pacienții să discute cu medicul lor despre orice probleme sau riscuri potențiale înainte de a începe tratamentul cu implanturi dentare.

Dent Priority te ajută să zâmbești cu încredere

Dent Priority este clinica de care ai nevoie pentru a avea parte de un zâmbet frumos și sănătos. Aici vei găsi o întreagă echipă de medici care vor lucra pentru tine și care vor avea grijă ca rezultatele pe care le vei obține să fie cele mult dorite.

Share With: