BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeAfaceriO persoana care se respecta alege cafea boabe proaspat prajita

O persoana care se respecta alege cafea boabe proaspat prajita

proces de prajire si macinare cafea proporzioni

O persoana care se respecta alege cafea boabe proaspat prajita

Iti place cafeaua atunci ai toate motivele din lume pentru care sa consumi acest lichid miraculos. Alege o cafea boabe proaspat prajita daca vrei sa te bucuri de un produs calitativ care sa iti ramana vesnic in amintirea ta.

Iata o mica istorie a cafelei

Cafeaua a aparut pentru prima data in niste triburi din Africa. Aceasta era macinata si se amesteca cu grasime animala pentru a putea fi consumata de razboinici.

Mai exact de atat, cafeaua a aparut pentru prima data in secolul al IX lea in portul yemenit Mocha iar boabele de cafea erau extrem de bine pazite. La inceput a fost privita ca un aliment. Ca bautura a fost preparata abia in secolul al X lea.  Etiopienii ajunsesera sa produca din cafea chiar si un soi de vin prin fermentarea in apa a boabelor uscate.

In Europa cafeaua a aparut prin portul Venetia dupa care in secolul al XVII lea ajunge sa fie raspandita in toata Europa. In prezent Brazilia este cea mai mare tara producatoare de cafea din lume.

proporzioni-coffee

Pe piata exista doua tipuri de cafea si anume: Cafeaua Arabica si Cafeaua Robusta.

Cafeaua Arabica este primul soi de cafea cultivat. Este cea mai raspandita cafea din lume si este originara din Etiopia. Soiul acesteia este parfumat, dulce si  usor acid.  Ca sa poata fi macinata cafeaua este mai intai de toate prajita. Acesti tip de cafea se cultiva pe un teren intre 600 si 2000 de metri altitudine.

Cafeaua Arabica este cultivata in tarile din America Centrala, America de Sud dar si in unele tari din Africa sau Asia.

Cafeaua Robusta – a fost descoperita in anul 1800 in Africa Centrala si cea de Vest. Este cultivata in Africa, Indonezia si Brazilia. Este mai productiva decat cafeaua Arabica deoarece infloreste de cateva ori pe an. Dar diferente dintre cele doua este ca Robusta contine mai multa cofeina, cu 2.5 % fata de Arabica.

Cafeaua iti ofera numeroase beneficii daca o consumi constant. Aceasta ajuta la arderea grasimilor, reduce riscul de aparitie a diabetului, poate combate boala Alzheimer, protejeaza ficatul, reduce riscul de aparitie a accidentului vascular cerebral, scade riscul de sinucidere, te face fericita, reduce intensitatea durerii,  prelungeste viata, ajuta la diminuarea riscului de infarct, previne aparitia mai multor tipuri de cancer, scade riscul aparitiei bolii Parkinson,  te protejeaza impotriva dementei, imbunatateste performantele fizice,  te face mai destept si iti creste nivelul de energie.

ceasca cafea proporzioni

Ai toate motivele din lume pentru care ar trebui sa consumi cafea. Este un lichid miraculous care te ajuta sa te trezesti mai repede si sa iti indeplinesti cu succes toate sarcinile. Ai nevoie de o cafea calda atat in zilele calduroase de vara cat si in zilele reci de iarna. Oamenii consuma cafea atat la primele ore ale diminetii cat si dupa amiaza. Nu exista o anumita ora perfecta pentru consumul de cafea, in plus daca nu iti afecteaza calitatea somnului poti consuma aceasta bautura chiar si noaptea.

Alege cafea proaspat prajita de la Proporzioni Ottimali pentru a te bucura de cel mai perfect gust.

Share With: