BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeSanatateCum afli daca ai nevoie de recuperare medicala

Cum afli daca ai nevoie de recuperare medicala

prokinetic-recuperare-medicala-Hreniuc-Raul

Cum afli daca ai nevoie de recuperare medicala

Cum stii ca ai nevoie de recuperare medicala? Raspunsul este simplu, cei mai multi avem nevoie de o astfel de procedura atunci cand capacitatile noastre functionale au avut de suferit. In functie de cat de grava este problema ta asa si procesul de recuperare poate fi mai amplu sau mai simplu.

Cand este necesara recuperarea medicala?

Ei bine, recuperarea medicala se poate utiliza in tratamentul anumitor afectiuni, dupa interventii chirurgicale sau in cazul persoanelor care au suferit leziuni grave. Aceasta este perfecta si in cazul persoanelor care sufera de patologii grave care se trateaza mult mai bine prin masaj decat prin interventie chirurgicala.

Ca recuperarea medicala sa fie una de succes, pacientul trebuie sa dea dovada de foarte multa rabdare si perseverenta. Daca acesta nu are ambitie si nu isi doreste mai mult atunci toate eforturile depuse vor fi in zadar. Acest program este perfect pentru persoanele din toate categoriile de varsta, de la copii de peste 10 ani pana la adolescenti sau persoane adulte.

Tipul dar si scopul programului de recuperare medicala difera in functie de afectiunea fiecarei persoane. Recuperarea medicala se mai poate utiliza si in cazul afectiunilor sportive, mai ales in cazul celor care au probleme serioase de sanatate.

Recuperarea medicala in cazul artrozelor

Artrozele sunt afectiuni medicale care se manifesta prin deteriorarea cartilagiuliu, mai exact acesta devine moale si subtire. Artrozele mai pot avea loc la nivelul articulatiilor spatelui, gatului, genunchilor, soldurilor sau a degetelor.  Acestea sunt afectiuni reumatice cronice care au o evolutie lenta  dar progresiva.

Artozele se pot clasifica in: primare – cu forme localizate si secundare –  rezultate in urma traumatismelor acute si cronice,  artroze metabolice, endocrine, artoze secundare artritelor sau deformari congenitale.

Recuperarea medicala in medicina sportiva

In general in programele de recuperare medicala se utilizeaza in medicina sportiva pentru recuperarea functiilor pierdute in urma acidentelor sportive.  Aceasta se mai utilizeaza si pentru prevenirea acestor accidente sau pentru ameliorarea unor afectiuni care deja exista.

Recuperarea medicala mai este utila si pentru imbunatatirea performantelor atletice.

Recuperarea medicala in cazul problemelor de coloana vertebrala

Problemele specifice coloanei vertebrale se pot ameliora sau se pot trata cu ajutorul programelor de recuperare medicala. Ceea ce poti trata cu ajutorul acestor programe sunt: scolioza, cofoza, spondilita, discopatia sau hernia de disc. Printre beneficiile aduse de recuperarea medicala putem enumera  corectura posturii, mentinerea mobilitatii coloanei si tonifierea musculaturii spatelui.

Tratamentele utilizate in cadrul recuperarii medicale

Fizioterapia – se utilizeaza de cele mai multe ori pentru imbunatatirea si mentinerea mobilitatii  pierdute in urma unor afectiuni dar si pentru reintegrarea pacientului in activitatea fizica normala.

Kinetoterapia –  se utilizeaza pentru a se stabili anumite functii ale corpului.

Electroterapia – se utilizeaza prin stimularea electrica pentru a ajuta organismul sa se recupereze si sa se vindece in urma unor traumatisme.

Laserterapia – este recomandata in tratamentul bolilor aparatului locomotor precum : contuzii, artroze, tendinite, retractii cicatriceale, calcificari intratendinoase si multe altele.

Apeleaza cu incredere la Prokinetic pentru toate aceste probleme si vei vedea cat de mult sedintele realizate de personalul abilitat te vor ajuta.

Share With: