BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeMedicinaCând avem nevoie de un implant dentar?

Când avem nevoie de un implant dentar?

Când avem nevoie de un implant dentar?

Lipsa unui dinte este o problema neplăcută și des întâlnită. Aceasta nu creează doar disconfort la masticație ci oferă și dezavantaje estetice. Toate aceste dezavantaje îți vor afecta pe termen lung dantura prin resorbtia osului alveolar în zonele respective.

Cea mai eficientă soluție în acest caz este implantul dentar, o procedura modernă care este bazată pe crearea unei rădăcini artificiale deasupra căreia va fi ancorată coroana. Implantul dentar este o soluție chirurgicală sigură și nedureroasă care îți va asigura un zâmbet complet și sănătos pentru o perioada foarte mare de timp.

Iată care sunt situațiile în care ai nevoie de un implant dentar:

Ai unul sau mai mulți dinți lipsa

Cu cât lași mai mult timp locul gol, fără să înlocuieșți dintele lipsa cu atât vei avea parte de mai multe probleme. Absortia unui dinte va duce în timp la resorbtia osului alveolar, inflamarea gingiilor din apropiere, oboseală musculară cauzată de efortul suplimentar la masticație și chiar deplasarea unor dinți. Implantul dentar poate înlocui cu succes un dinte fără că dintii învecinați să fie afectați de acest aspect. Chiar și în situația în care absența unui dinte a afectat osul într-o  mare măsură, implantul poate să fie posibil cu ajutorul aditiei osoase.

Ai suferit recent una sau mai multe extracții din cauza unor carii sau traumatisme

Extracția unui dinte este un moment oportun pentru a-ți insera un implant dentar, mai ales atunci când osul alveolar este încă sănătos. Înlocuirea rapidă a dintelui poate preveni o serie de neplăceri care sunt asociate cu lipsa danturii. Implantul dentar păstrează integritatea osoasă și nu mai este necesar să sacrifici dintii din apropiere. În plus, funcțiile normale ale dinților vor putea fi reluate fără probleme în timp util.

Parodontoza ți-a afectat dantura

Dacă nu ți-ai pierdut dintii dar aceștia sunt afectați de o boală parodontala atunci este clar că trebuie să apelezi la implantul dentar. Protezarea este văzută că o soluție mai puțîn costisitoare. Dar proteza nu este o soluție permanentă și are mai multe dezavantaje. Implantul dentar este mult mai calitativ și mai sigur și este o soluție definitivă și nedureroasă.

Ai nevoie de refacerea danturii

Dacă vrei să ai parte de un zâmbet frumos și sănătos atunci trebuie să înlocuieșți cât mai repede dintii lipsa sau dintii cu probleme care nu pot fi remediati. Această procedura este una de ultima ora în care ai parte de un dinte perfect funcțional. Este o lucrare permanentă de care te vei bucură o perioada cât mai mare de timp dacă îl vei îngriji corespunzător. După ce implantul este integrat în os, pacientul are parte de o construcție solidă pe care să se poată baza, își va putea relua în foarte scurt timp stilul de viață obișnuit.

Clinica Zâmbetul te ajută să ai o dantură perfectă

Clinica Zâmbetul este o clinică stomatologică în care poți trata orice problema a danturii. Prin vizite constate în cabinetul medical vei reuși să ai parte de o dantură frumoasă și sănătoasă.

Share With: