BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeHoreca5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre pizza

5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre pizza

5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre pizza

Pizza este un preparat care iti poate face ziua mai frumoasa. Cum este posibil asta? Ei bine, daca adori sa incerci fel de fel de preparate si daca esti deja un fan al pizzei atunci cu siguranta ziua ta va fi mai buna atunci cand vei savura un produs complex pus la dispozitie de Pizzeria Celentano.

Pizza este un produs iubit de foarte multe persoane, de la mic la mare adora acest produs atat de delicios si cu un design impresionant.

Cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre pizza

Cand a fost preparata prima data pizza

Pizza a fost preparata pentru prima data in Grecia si nu in Italia asa cum am fi crezut. Vechii greci obisnuiau sa coaca lipii mari si rotunde pe care turnau ulei de masline si pe care ulterior presarau condimente, cartofi si multe alte legume astfel incat preparatul sa fie cat  mai aratos.

Cand a fost vanduta pizza pentru prima data

Pizza a fost vanduta pentru prima data in Italia in secolul al XVIII-lea la colt de strada si in piete. Prima pizzerie din lume este Antica Pizzeria si a fost deschisa la Napoli in anul 1738. Consacrarea pizzei la nivel international a avut loc dupa Al Doilea Razboi Mondial. Atunci cand soldatii americani s-au intors acasa si au adus cu ei povestea preparatului italian extraordinar.

Cea mai faimoasa pizza

Cea mai faimoasa pizza este Pizza Margherita care a fost creata in anul 1889 de italianul Raffaele Esposito. Acesta a preparat aceasta pizza special pentru regina Margherita a Italiei. Reteta s-a pastrat pana in prezent, aceasta cuprinzand: mozzarella, busuioc si sos de rosii. Aceste ingrediente au fost special alese pentru a reprezenta culorile steagului Italiei.

Pizza cu fructe – un nou trend in materie de pizza

Cu siguranta pana acum nu ai auzit de pizza cu fructe. Ei bine, acest preparat exista si este foarte sanatos. Pizza cu fructe vine la pachet cu diverse topping-uri de fructe care iti pot transforma acest preparat intr-unul delicios si care sa fie creat exact pe gustul tau.

Cand a fost facuta cea mai mare pizza

Cea mai mare pizza a fost facuta pe data de 8 decembrie 1990 intr-un celebru supermarket din Africa de Sud.  Bucatrii care au facut aceasta pizza au folosit 500 kg de faina, 800 kg de branza si 900 de kg de sos de rosii. Diametrul celebrei pizza a fost de 37.4 metri. Cu siguranta aceasta pizza a intrat in Cartea recordurilor.

Pizzeria Celentano este locul in care poti savura o pizza perfecta

Daca vrei sa incerci un preparat unic si special, atunci Pizzeria Celentano este locul ideal pentru asta. Aici vei putea savura fel de fel de preparate care mai de care mai bogate.

Daca vrei să mănânci o pizza delicioasa realizata cu ingrediente sanatoase si calitative atunci ai ajuns in locul potrivit. Pizzeria Celentano este locul ideal in care poti savura o pizza si in care poti uita de grijile de zi cu zi.

Share With: