BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeHorecaDecopera informatii despre cafea din cele mai vechi timpuri

Decopera informatii despre cafea din cele mai vechi timpuri

saci de cafea proporzioni

Decopera informatii despre cafea din cele mai vechi timpuri

Iti place cafeaua? Adori sa savurezi in fiecare dimineata o aroma proapata de cafea? Atunci trebuie sa stii care este istoria aceste bauturi deosebite si iubite de toate persoanele de pe planeta.

Cafeaua nu este o simpla bautura, este mai mult de atat. Aceasta ajuta ca persoanele care nu sunt tocmai matinale sa aiba parte de o energie iesita din comun.

Iata care este istoria cafelei din cele mai vechi timpuri

Mai intai de toate trebuie sa stii ca pentru prima data cafeaua a aparut in anul 575 d. Hr. In acea vreme oamenii abia faceau cunostinta cu renumitul produs. Astfel ca dupa ce o invazie persana ajuta ca domnia regelui etiopian Negus Caleb din Yemen sa se incheie si cafeaua incepe sa fie cultivata in acest loc renumit.

La scurt timp de la aceasta intamplare, mai exact in anul 600 d.Hr. la Mecca si Cairo isi face aparitia un vas cunoscut sub numele de Ibrik. Acest vas era popular deoarece era folosit pentru a prepara o cafea slaba care era obtinuta din fructele neprajite ale plantei de cafea. Oamenii din acea perioada erau tot mai fascinati de acea bautura cu totul unica. Dupa care in anul 700 d.Hr. cafeaua a ajuns tot mai faimoasa si a ajuns sa fie cultivata in regiunea Marii Rosii.

Cand au fost cunoscute pentru prima data proprietatiile avute de boabele de cafea?

Ei bine, abia in anul 850 d.Hr.  au aparut primele referinte despre bautura care este amara si neagra si  care este absolut excelenta pentru a ajuta oamenii sa stea treji. Abia in acest an oamenii descopera care sunt beneficiile aduse de cafea. Cu toate astea toate aceste referinte se mai regasesc si in unele legende arabe din aceasta perioada.

Primul studiu care a aparut despre cafea este in anul 900. Atunci cand cunoscutul medic arab Rhazes a scris despre cafea. Acesta a mentionat-o in enciclopedia sa medicala unde s-a referit la ea ca bunchum. Dupa ce acest medic a scris despre cafea si alti medici la fel de cunoscuti au inceput sa aiba un interes tot mai mare fata de aceasta bautura. In nou studiu a aparut in anul 1000 atunci cand filozoful si medicul arab Avicenna Bukhara a descris proprietatile cafelei si a numit-o si acesta bunchum.

In peninsula Arabica primele plante de cafea sunt cultivate in anul 1100. Asta dupa ce comerciantii arabi readuc cafeaua in aceasta minunata zona. Arabii se intrec pe ei insisi si pregatesc o bautura pe care o numesc qahwa.  Aceasta bautura se prepara zdrobind boabele de cafea verde si care se aseaza in apa clocotita. Dupa care peste o perioada de timp tot in pensinsula Arabica se vor praji boabele de cafea pentru a se putea imbunatati calitatea dar si efectele bauturii. Cafea era folosita in aceasta perioada pentru efecte sale, oamenii o foloseau deoarece impiedica somnul.

Dupa aceasta perioada de timp cafeaua cunoaste o ascensiune puternica si ajunge tocmai in Turcia. Anul in care cafeaua ajunge pe aceste meleaguri este 1200.

Daca iti doresti cafea boabe proaspat prajita, trebuie sa apeleazi la Proporzioni si vei avea parte de o cafea de calitate.

Share With: