BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeAuto & MotoCe trebuie să știi despre buldoexcavatoare?

Ce trebuie să știi despre buldoexcavatoare?

Ce trebuie să știi despre buldoexcavatoare?

Buldoexcavatorul este un utilaj extrem de apreciat în țara noastră. Acesta este versatil și eficient și îl poți folosi în mai multe domenii. În plus, se adaptează oricăror condiții de muncă și îți va oferi cele mai bune rezultate.

Buldoexcavatoarele au un foarte mare avantaj, mai exact, faptul că pot săpa cu ajutorul brațului special și că au posibilitatea de a încărca materialul realizat în camioane.

În funcție de complexitatea lucrării, accesoriile cu care buldoexcavatorul poate fi dotat pot fi înlocuite. Mai exact, brațul de excavare poate fi dotat cu fel de fel de accesorii speciale.

Ce trebuie să știi despre utilizarea buldoexcavatoarelor?

Pentru a înțelege principiile de funcționare a buldoexcavatoarelor trebuie să afli cât mai multe despre ele. Pot fi utilizate în mai multe domenii dar trebuie să știi care sunt piesele pe care le conține și care sunt funcțiile de care te poți bucura.

  • Maneta de mâna stânga

Această manetă va controla primul segment al brațului mobil ce poate fi utilizat cu încredere la excavare. Prin tragerea acestei manete înspre tine va ridica acest segment de braț iar împingerea manetei va cobora brațul. Acționarea levierului de control în stânga și în dreapta va face că brațul controlat să urmeze aceleași mișcări. Acționarea levierului de control în stânga și în dreapta va face că brațul să urmeze aceleași mișcări.

  • Maneta de mâna dreapta

Brațul de excavare al buldoexcavatorului este compus din două segmente iar această manetă va controla atât segmentul mai îndepărtat de cabina, mai exact de cel de care se prinde accesoriul potrivit activității cât și cupa de excavare.

Pentru a apropia brațul și cupa de cabina, va fi necesar să tragi de această manetă către tine, în plus, dacă o vei împinge le vei îndepărta de cabina. Manevrele stânga-dreapta cu levierul de control vor corespunde mișcărilor cupei, mai exact cupa se va “ închide” mișcând maneta în stânga se va deschide odată cu acționarea manetei către dreapta.

  • Controlul elemtelor stabilizatoare

Elementele stabilizatoare ale buldoexcavatoarelor sunt controlate prin interemediul a două manete mai mici care sunt aflate între manetele de control ale brațului de excavare. Maneta din stânga va controla stabilizarea din partea stânga în timp ce maneta din partea dreapta va corespunde stabilizării din partea dreapta.

Cum îl poți utiliza în deplină siguranță

Buldoexcavatoarele sunt utilaje de mare tonaj care au o forță uriașă. Utilizarea necorespunzătoare a acestui utilaj poate duce la accidente grave de lucru. Acestea pot fi prevenite cu ajutorul unor măsuri de siguranță pe care trebuie să le știi foarte bine înainte să te urci în cabina unui astfel de utilaj atât de greu.

Ce ar trebui să știi despre acest utilaj:

O viteză de deplasare prea mare pe porțiunile de teren denivelat poate duce la răsturnarea buldoexcavatoarelor.

În condițiile în care cupa de excavare este plină este recomandat ca aceasta să fie manevrată cât mai aproape de nivelul solului.

Înainte de operarea acestuia într-un mediu nou este necesar să cunoști traseele tuturor utilităților.

Titan Technik este compania care îți va asigura cele mai calitative buldoexcavatoare.

Share With: