BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeMedicinaEvoluția implantului dentar de-a lungul timpului

Evoluția implantului dentar de-a lungul timpului

Evoluția implantului dentar de-a lungul timpului

Implantul dentar este o procedură chirurgicală utilizată pentru a înlocui rădăcinile dintelui pierdut. Această intervenție constă în inserarea unui șurub de titan în osul maxilar sau mandibular, care acționează ca o rădăcină artificială și susține o coroană sau o punte dentară. Implanturile dentare sunt o opțiune populară de tratament pentru persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți, deoarece oferă o soluție permanentă și estetică pentru înlocuirea acestora.

Cum a evoluat implantologia dentară pe parcursul anilor?

Primii pași în dezvoltarea implanturilor dentare au fost făcuți în antichitate, când oamenii au încercat să înlocuiască dinții pierduți prin inserarea de obiecte precum cochilii sau pietre prețioase în gaurile dinților. Cu toate astea, acestea nu au avut succes pe termen lung, iar procedura a fost abandonată.

În secolul al XIX-lea, au fost făcute încercări de a folosi metale precum aurul și argintul pentru a crea părți dentare artificiale. Bineînțeles că aceste materiale erau prea moi și nu puteau rezista presiunii de mestecare, ceea ce a dus la eșecul acestor implanturi.

În anii 1950, cercetătorii au început să experimenteze cu titanul, care a fost descoperit ca fiind un material biocompatibil și capabil să se lege cu osul. În 1952, dr. Per-Ingvar Brånemark, un cercetător suedez, a introdus conceptul de „osteointegrare”, care se referă la faptul că implantul dentar este integrat în osul maxilar sau mandibular. Aceasta a fost o descoperire revoluționară și a dus la dezvoltarea implanturilor dentare moderne.

În anii 1960, implanturile dentare din titan au devenit disponibile pe scară largă și au fost utilizate cu succes pentru înlocuirea dinților pierduți. În următorii ani, cercetătorii au îmbunătățit tehnologia implanturilor dentare prin introducerea de suprafețe cu o fixare mai bună, precum și prin dezvoltarea de coroane și punți dentare mai estetice.

În prezent, implanturile dentare sunt o procedură comună și sigură pentru înlocuirea dinților pierduți. Tehnologia a evoluat, astfel încât implanturile dentare sunt acum disponibile în diferite dimensiuni și forme, pentru a se potrivi cu orice tip de maxilar sau mandibulă. De asemenea, cercetătorii continuă să dezvolte noi materiale și tehnologii pentru a îmbunătăți performanța și durabilitatea implanturilor dentare.

Dent Priority îți oferă un implant dentar calitativ

Dent Priority este o clinică stomatologică care se concentrează pe furnizarea de servicii stomatologice de calitate superioară pacienților săi. Printre aceste servicii se numără și implantul dentar, o procedură medicală prin care se înlocuiesc dinții lipsă cu o ancoră dentară artificială.

La Dent Priority, pacienții primesc implanturi dentare de calitate superioară, deoarece clinica utilizează cele mai avansate tehnologii și cele mai bune materiale disponibile. De exemplu, în loc de a utiliza implanturi dentare din metal sau ceramică, Dent Priority utilizează implanturi dentare din titan. Titanul este un material biocompatibil care se integrează bine cu osul maxilar și reduce riscul de respingere a implantului dentar.

În plus, la Dent Priority, pacienții primesc o consultație detaliată înainte de procedura de implant dentar, pentru a stabili ce tip de implant dentar este cel mai potrivit pentru nevoile lor. De asemenea, pacienții primesc instrucțiuni detaliate cu privire la îngrijirea implantului dentar după intervenția chirurgicală.

Share With: