BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeSanatatePsihoterapia – Terapia care remediaza performantele si relatiile interpersonale

Psihoterapia – Terapia care remediaza performantele si relatiile interpersonale

pshihoterapeut craiova

Psihoterapia – Terapia care remediaza performantele si relatiile interpersonale

Exista in prezent persoane care solicita psihoterapie si care se inscriu in grupuri de dezvoltare personala, deoarece aici au posibilitatea de a-si imbogati viata personala, de a-si remedia relatiile interpersonale sau performantele de etica profesionala.

In cazul in care, doriti sa faceti parte dintr-un grup de dezvoltare personala sau pur si simplu doriti mai multe detalii despre aceasta terapie, puteti sa accesati pagina web www.psiholog-dragos-stoian.ro si sa luati legatura cu specialistul Psiholog Dragos Stoian.

Ce poate sa iti ofere psihoterapia?

Un asemenea demers psihoterapeutic va ofera o multime de aspecte importante si anume: va invata cum sa abordati situatiile complicate, sa intelegeti cauzele care au dus la aparitia unei probleme, sa studiati problemele si din alte perspective,  sa invatati cum sa faceti fata emotiilor dureroase, cum sa dezvoltati noi abilitati, sa gasiti metode alternative de abordare a situatiilor dificile, sa stiti sa transformati potentialul deja existent in aptitudine.

Psiholog Dragos Stoian recomanda psihoterapia in grupuri de dezvoltare personala, desfasurata intr-un cabinet psihologic Craiova profesional, unde sa va simtiti relaxati, plini de incredere si confidentialitate.

Trebuie stiut faptul ca, un demers terapeutic poate fi efectuat sub forma de grup, familie, cuplu sau individual. Durata unui astfel de demers terapetic va dura in functie de numarul participantilor, iar frecventa acestuia va fi saptamanala.

Putem sti care va fi numarul de sedinte terapeutice?

Este greu de precizat mai ales la inceputul terapiei.

Multe persoane pun aceasta intrebare, inca de la inceputul primei intalniri de natura terapeutica. Durata difera la fiecare persoana in parte, aceasta fiind in functie de problemele cu care se confrunta, de gradul de responsivitate si de implicarea persoanei in demersul terapeutic.

Este foarte greu de precizat la inceputul terapiei de cate sedinte are nevoie o persoana, insa acest aspect poate fi sesizat mai usor de catre aceasta pe parcurs.

In cadru primei sedinte, psihoterapeutul va efectua o evaluare initiala a motivelor pentru care persoana a apelat la psihoterapie, in acest fel stabilindu-se natura problemei si constatarea daca este sau nu de competenta acestuia.

Psiholog Dragos Stoian recomanda ca, la aceasta prima intalnire, persoana sa fie sincera si deschisa dialogului, sa puna intrebari legate de terapie, sa descrie foarte clar problemele sale. In urma acestei intalniri, persoana poate sa decida daca incepe sau nu demersul terapeutic. Succesul unei asemenea terapii se bazeaza pe participarea activa a ambelor parti implicate, acestea fiind reprezentate de client si de terapeut.

Share With: