BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeSanatateInformații utile despre kinetoterapie

Informații utile despre kinetoterapie

Informații utile despre kinetoterapie

Kinetoterapia este atât o formă de terapie cât și o știință. Aceasta se traduce prin terapie prin mișcare. Ca terapie, este compusă din programe specifice de recuperare medicală și este o o formă de terapie fizică asistată al cărei scop este  acela de reabilitare a funcțiilor morice.

Programele de kinetoterapie

Programele de kinetoterapie trebuie să se realizeze în conformitate cu vârsta și afecțiunile pacientului dar și de gradul acestuia de sedentarism. Toate aceste programe au la baza mișcarea efectuată prin planuri de recuperare medicală care sunt atent realizate.

La Prokinetic vei gasi o întreagă echipa care este întotdeauna pregătită să te ajute cu cele mai bune și cele mai complexe programe de kinetoterapie.

Beneficiile aduse de kinetoterapie

Kinetoterapia este cu siguranță o modalitate prin care poți ajunge la o stare de relaxare deplină. Cu ajutorul exercițiului fizic vei reuși să scapi de durere și să câștigi mobilitate articulară și rezistență musculară crescută.

Bneficiile aduse de kinetoterapie:

  • Menținerea condiției de sănătate la niveluri optime și a unei stări generale de bine
  • Îmbunătățirea mobilității și a amplitudinii articulare
  • Creșterea forței musculare
  • Corectarea deviațiilor aparatului locomotor
  • Permiterea recuperării rapide în urmă unor accidente
  • Amelioarea sau tratarea problemelor de echilibru
  • Redobândirea a dexterității și a funcționalității musculare
  • Recuperarea funcțiilor esențiale care au fost deteriorate în urma unui accident vascular cerebral
  • Recuperarea reumatică în caz de osteoporoză

Când este necesară kinetoterapia?

Kinetoterapia este necesară indiferent de vârstă. Atunci când vine vorba de copil este necesar să fii atentă la postura sa mai ales în perioada de creștere și dezvoltare. În momentul în care vei vedea că postura este alterată este recomandat să consulți un medic de specialitate.

Kinetoterapia este utilă și în cazuri posttraumatice sau postoperatorii atunci când anumite funcții sunt afectate sever. Programele de kinetoterapie te vor ajuta să rezolvi foarte multe probleme de sănătate.  Kinetoterapia este utilă pentru îmbunătățirea mobilității în anumite afecțiuni neurologice dar și pentru ameliorarea deficitului funcțional în cazul anumitor boli cronice.

Una dintre cele mai cunoscute utilități ale kinetoterapiei este recuperarea sportivă.  Cu siguranță vei putea apela la kinetoterapie în cazul în care îți dorești însănătoșirea mai rapidă după un accident sportiv sau pentru a preveni accidentele viitoare.

Prokinetic te poate ajuta să ai parte de un program perfect de kinetoterapie

Dacă vrei să ai parte de un program perfect de kinetoterapie atunci trebuie să apelezi la Prokinetic. Această clinică este cea mai în măsură să îți ofere cele mai bune rezultate. Echipa de medici te va ajută întotdeauna cu cele mai bune programe de recuperare astfel încât să ai parte de rezultatul mult dorit.

Kinetoterapia se bucură de un real succes și te va ajuta să reduci durerile asociate cu anumite afecțiuni reumatologice. Vei avea parte de recuperarea anumitor funcții care au fost afectate după anumite traumatisme sau accidente. În mod sigur kinetoterapia este soluția ideală pentru toate problemele tale de sănătate. Ai nevoie de această modalitate de terapie că toate problemele tale să fie de domeniul trecutului.

Share With: