BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeSanatateDemersuri terapeutice eficiente cu Psihologul Dragos Stoian

Demersuri terapeutice eficiente cu Psihologul Dragos Stoian

pshihoterapeut craiova

Demersuri terapeutice eficiente cu Psihologul Dragos Stoian

Pentru inceput putem spune ca, o terapie se bazeaza pe succes, atunci cand ambele persoane care se gasesc intr-o relatie terapeutica au o contributie activa. Un alt lucru important intr-o relatie terapeutica este confidentialitatea, deoarece asigura siguranta si increderea ce sunt necesare in cazul dezvaluirilor de natura personala.

Vizitati website-ul www.psiholog-dragos-stoian.ro daca doriti o progamare la cabinetul psihologului Dragos Stoian sau daca vreti mai multe informatii cu privire la demersurile unei terapii eficiente.

Poate interveni psihoterapia aupra personalitatii?

Cu siguranta raspunsul este DA.

Consilierea si psihoterapia sunt doi termeni utilizati ca si sinonimi, insa se deosebesc ca tehnica, durata de timp si impact asupra persoanei respective. Psihoterapia poate sa cuprinda un numar mare de sedinte si o procedura mai profunda asupra personalitatii.

Despre Psiholog Dragos Stoian putem spune ca este un psiholog cu o mare experienta in ceea ce priveste domeniul psihologiei, oferind intotdeauna terapii profesionale si pline de succes. Asadar, termenul cel mai des folosit este cel de consultatie si inseamna de fapt, un cadru de colaborare intre terapeut si client.

In general, consilierea poate sa fie asociata cu un comportament suportiv din partea consilierului, oferind interventii si sugestii asupra atitudinii, pe o perioada de tratament scurta. Deci, un client participa in mod activ la subiectele ce se discuta in cadrul unei sedinte si mai ales in gasirea solutiilor adecvate.

Unde poate fi aplicata psihoterapia?

Acest tip de terapie este implicata intr-o gama larga de probleme si poate sa ofere ajutor in: manifestari cauzate de stres (dureri de cap, tulburari de somn, oboseala); crize de dezvoltare sau existentiale (probleme specifice adolescentei sau copilariei); probleme legate de anxietate; dificultati legate de integrare sau relationare; probleme aparute in cuplu; situatii traumatizante sau stresante (divort, accident, deces, viol, etc.); suferinte de tip psihic.

Persoanele care apeleaza la psihoterapie sunt cele care trec prin perioade dificile ale vietii sau cele care se confrunta cu probleme complexe de tip existential. Astfel de probleme nu pot fi rezolvate de catre aceste persoane  si nici cu ajutorul apropiatilor.

Trebuie stiut faptul ca, exista persoane care doresc ajutor deoarece sufera de o boala psihica si acestea se gasesc in evidenta din cadrul cabinetelor psihiatrice. Aici, psihoterapia reprezinta o anexa la tratamentul medicamentos ce este prescris de catre medicul psihiatru.

Psiholog Dragos Stoian va asteapta la cabinetul sau pentru a va ajuta sa faceti fata emotiilor, sa intelegeti cauzele problemelor, sa dezvoltati noi aptitudini, sa depasiti situatiile dificile, sa va imbunatatiti performantele de natura profesionala sau sa perfectionati relatiile interpersonale.

Share With: