BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeMedicinaCe trebuie să știi despre implantul dentar?

Ce trebuie să știi despre implantul dentar?

Ce trebuie să știi despre implantul dentar?

Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru a înlocui dintii lipsa. Acesta arată și se simte exact că dintii naturali și reușește să prevină în timp resorbția osoasă și retragerea gingiei deoarece se integrează perfect în structura osoasă proprie.

Ce este implantul dentar?

Impantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial care urmează să înlocuiască cu succes dintele lipsa de pe arcadă. Materialul din care implantul dentar este realizat este titan, un material 100% biocompatibil. Mai exact, implantul dentar este un șurub de titan care este plasat prin anumite tehnici speciale la nivelul osului maxilar și care poate înlocui dintele care îți lipsește. Tratamentul prin care beneficiezi de implanturi dentare implică câteva etape împărțite pe o durata mai lungă de timp, mai exact 1-3 sau 9 luni.

După această perioada de timp implantul este acoperit cu un bont de vindecare și o coroana provizorie care are rolul de a linisti gingia și care favorizează protezarea definitivă. Mai este posibilă și plasarea unui implant dentar imediat după extracția dintelui bolnav.

Care sunt canditatii ideali pentru implanturi?

Persoanele care au lipsa un dinte sau mai mulți pot opta pentru un implant dentar după vârstă de 18 ani.

Limitările vor interveni în următoarele situații:

În cazul în care pacientul suferă de unele boli cronice, precum: diabet, boli ale oaselor și boli ale sângelui.

În cazul în care stomatologul observă că după realizarea tomografiei computerizate că nu sunt catitati suficiente ale osului pe care trebuie să fie inserat implantul.

Care sunt efectele lipsei dinților

Atunci când îți lipsește un dinte, atât estetica cât și masticația au de suferit. Mai mult de atât osul maxilar se va reabsorbi iar inserarea unui implant dentar va fi destul de riscantă și chiar imposibilă în unele situații.

În momentul în care osul maxilar se resoarbe, structurile fetei încep să se modifice și îți vor apărea foarte multe riduri pe lângă nas, în jurul gurii și buzele încep să aibă un aspect subțiat și înfundat. Vei vedea instant că fața va avea un aspect de îmbătrânire prematură.

Care este rată de succes a unui implant dentar

Rata de succes a unui implant dentar este cuprinsă între 98 și 100%.  Rată de succes variază în funcție de starea de sănătate a pacientului, de tehnică operatorie, de calitatea și de cantitatea osului și cel mai important aspect este igiena pacientului.

Dacă implantul este îngrijit corespunzător atunci acesta poate dura întreagă viață. Este necesar că pacientul să se prezinte regulat la control.

Clinica Zâmbetul te ajută să ai o dantură frumoasă

Dacă vrei să ai o dantură frumoasă și sănătoasă atunci trebuie să apelezi la Clinica Zâmbetul. Această clinică îți pune la dispoziție servicii complexe astfel încât tu să îți poți trata aici toate problemele danturii. La Clinica Zâmbetul, vei găsi o echipa întreagă de medici stomatologi, care să îți ofere cele mai bune soluții pentru a beneficia de un zambet minunat.

Share With: