BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeRestaurante & PizzeriiScurta istorie despre pizza si despre cele mai renumite sortimente

Scurta istorie despre pizza si despre cele mai renumite sortimente

Scurta istorie despre pizza si despre cele mai renumite sortimente

Istoria pizzei datează din Antichitatea greacă și română, când pâinea plată era adesea coaptă cu toppinguri simple, cum ar fi ulei de măsline, sare și ierburi. Pizza modernă, cu crustă pufoasă și toppinguri generoase, a evoluat în Italia în secolul XVIII. Napoli, un oraș maritim din sudul Italiei, este considerat originea pizzei moderne. Acolo, pizzerii tradiționale preparau pizza cu ingrediente simple, precum roșîi, brânză și ulei de măsline.

În secolul XIX, pizza a început să se răspândească în America, mai întâi prin New York City, unde imigranțîi italieni au deschis pizzerii. Pizza americană diferă de cea italiană, cu o crustă mai groasă și mai multe toppinguri, precum pepperoni și șuncă. În anii ’50 și ’60, pizza a devenit rapid populară în America, iar acum este una dintre cele mai comandate preparate din lume.

Există, de asemenea, o gamă largă de toppinguri, de la ingrediente clasice, cum ar fi pepperoni și brânză, la opțiuni mai moderne, cum ar fi ton și creveți. Pizza poate fi savurată în restaurant sau poate fi savurata chiar la tine acasa, dacă vei plasa o comandă online la resturantul preferat.

Care sunt cele mai renumite tipuri de pizza?

Pizza este una dintre cele mai populare mâncăruri din lume, cu o varietate de gusturi și ingrediente. Iată în cele de mai jos câteva dintre cele mai renumite tipuri de pizza:

Pizza Margherita – Această pizza tradițională italiană este una dintre cele mai simple și populare. Ea este acoperită cu sos de roșii, brânză mozzarella și frunze de busuioc proaspăt.

Pizza Pepperoni – Aceasta este o pizza clasică americană, acoperită cu sos de roșii, brânză mozzarella și pepperoni.

Pizza Hawaiiană – Această pizza combină sos de roșii, brânză mozzarella, șuncă și ananas pentru un gust dulce-sărat. Este o pizza ideală pentru acele persoane care nu se tem să încerce ceva nou.

Pizza Vegetariană – O opțiune mai sănătoasă, această pizza este acoperită cu sos de roșii, brânză mozzarella și o varietate de legume proaspete precum ardei, ciuperci și roșii cherry.

Pizza Quattro Formaggi – Această pizza italiană combină patru tipuri diferite de brânză, cum ar fi mozzarella, gorgonzola, parmezan și multe alte tipuri de brânză care îți vor delecta papilele gustative.

Pizza cu fructe de mare -Această pizza este acoperită cu fructe de mare, cum ar fi creveți, somon dar și multe alte fructe de mare care îi oferă o savoare aparte.

Pizza a evoluat de la un simplu preparat cu toppinguri în Antichitate la o mâncare globală, cu stiluri și toppinguri variate. Acum, pizza este una dintre cele mai populare și versatile mâncăruri din lume, oferind o varietate de opțiuni pentru fiecare gust.

Vino chiar acum la Pizzeria Celentano

Pizzeria Celentano este locul în care te vei bucura de cele mai delicioase tipuri de pizza. Aici vei găsi oricând o pizza pe gustul tău pe care o vei putea savura cu cea mai mare încredere. Pizzeria Celentano este locul în care te vei putea delecta cu cele mai bune și cele mai savuroase preparate.

Share With: