BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeHorecaCafeaua boabe proaspat prajita este cea mai buna alegere

Cafeaua boabe proaspat prajita este cea mai buna alegere

proporzioni-coffee

Cafeaua boabe proaspat prajita este cea mai buna alegere

Obisnuiesti sa consumi cafea in fiecare zi? Gustul cafelei pur si simplu te relaxeaza si iti confera energia de care ai nevoie pentru a-ti incepe ziua asa cum se cuvine.

Pentru foarte multi dintre noi cafeaua este ritualul de dimineata care este un obicei sanatos.

Stii care este istoria cafelei?

Cafeaua a fost descoperita de un pastor etiopian pe nume Kaldi in secolul IX d. Hr. Aceasta a observat in acel moment efectele pe care cafeaua le are auspra caprelor sale si idin acest motiv a dus boabele unor calugari Sufi care locuiau in apropiere.

Cu toate astea primele dovezi istorice despre consumul de cafea au aparut in scrierile unor autori arabi in jumatatea secolului al XV-lea. Boabele de cafea au fost folosite pentru prima data asa cum se consuma si in prezent, acestia consumau bautura obtinuta din boabele prajite si rasnite. Aceasta bautura era renumita pentru faptul ca oferea energie. Dupa care cafeaua se raspandeste rapid in Peninsula Arabica dar si in regiunile inconjuratoare precum Turcia sau Africa de Nord.

In Europa in schimb, cafeaua apare pentru prima data in Venetia in a doua parte a secolului al XVI-lea, de aici se raspandeste pe tot continentul. Esti curios sa afli cand a aparut prima cafenea? Ei bine, aceasta a aparut in Roma pentru prima data in anul 1645.

Olandezii incep sa importe cafea la scara mare in Europa, culturile din insula Java devin principalele surse de cafea pe piata din Europa.

ceasca cafea proporzioni

Tipurile de cafea disponibile

Cafeaua Arabica

Este primul soi de cafea care a inceput sa fie cultivat. Arbustul de cafea Arabica mai este denumit si “ cafea de munte” sau “ cafea araba”. Aceasta este cultiva la nivel mondial, mai exact 60% din totalul productiei este cafea Arabica.

Cafeaua Arabica este originara din Etiopia si are un soi bogat in arome, parfumat, dulce si usor acid. Boabele de cafea sunt alungite si au o culoare verde-albastruie. Aceasta este cultivate in tarile din America Centrala si de Sud dar si unele tari din Africa si din Asia. Cu toate astea soiul Arabica contine cu 50% mai putina cofeina fata de alte soiuri.

Cafeaua Robusta

A fost descoperita abia la finalul anilor 1800 si este originara din Africa Centrala si de Vest. Acest soi s-a adaptat atat in zonele calde cat si in cele cu umiditate crescuta si rezista cel mai bine la atacul parazitilor.

Acest soi de cafea ocupa aproape un sfert din productia mondiala de cafea. Arborele infloreste de cateva ori pe an iar cafea obtinuta contine cu aproape 2.5% fata de cafeaua Arabica.

Proporzioni iti asigura cea mai buna cafea proaspat prajita

In momentul in care vrei sa savurezi o cafea delicioasa trebuie sa ai parte de cel mai calitativ produs. O cafea este un produs important si trebuie sa o alegi pe cea mai buna.

In momentul in care ne dorim cafea boabe proaspat prajita trebuie sa te astepti la cel mai bun produs. Apeleaza la Proporzioni si vei avea parte de cafeaua pe care o meriti.

Share With: