BEST Articles - Promovare prin articole. Publica online ARTICOLE Gratuite!
HomeHorecaAvantajele oferite de boabele de cafea prajite

Avantajele oferite de boabele de cafea prajite

Avantajele oferite de boabele de cafea prajite

Cafeaua este cea mai indragita si cea mai populara bautura de pe glob. Aceasta se clasifica pe locul trei al bauturilor consumate, dupa apa si dupa ceai. Istoria veche a cafelei dateaza de sute de ani.

Istoria cafelei si tipurile de cafea

Istoria cafelei dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Potrivit legendei cafeuau a fost descoperita de un pastor pe nume Kaldi in secolul IX d.Hr. Acesta a observat efectele pe care cafeaua le avea asupra caprelor sale si a dus boabele de cafea unor calugari Sufi care locuiau in apropiere.

Primele dovezi ale cafelei apar in scrierile unor autori arabi la jumatatea secolului al XV lea. Boabele de cafea erau folosite ca energizante in timpul ritualurilor religioase.

Cafeaua s-a raspandit rapid in Peninsula Arabica dar si in regiunile inconjuratoare din Persia si pana in Turcia si in Africa de Nord.

Oalndezii sunt cei care incep sa importe la scara mare cafeaua in Europa si incep sa o cultive in coloniile lor.

Care sunt tipurile de cafea

Cafea Arabica – Este considerata primul soi de cafea care a inceput sa fie cultivat. Acest arbust mai este denimit si “ cafea de munte” sau “ cafea araba” si este cultivat la scara larga la nivel mondial. Aproape 60% din totalul productiei de cafea este cafea arabica.  Boabele de cafea sunt alungite si au o culoare verde-albastruie. Zona cea mai buna in care aceste boabe pot fi cultivate este cuprinsa intre 600 si 2.000 de metri altitudine.

Cafeaua Arabica este cultivate in tari din America Centrala si de Sud dar si in unele tari in Africa si Asia.

Cafea Robusta – Acest tip de cafea a fost descoperita la sfarsitul anilor 1800 si este originala din Africa Centrala si de Vest.  Acest soi de cafea poate creste cu succes la atitudini aflate intre nivelul marii si circa 600 de metri altitudine.

Cafeaua Robusta este cultivata la scara larga in Africa, Indonezia si Brazilia si acopera aproape un sfert din productia mondiala de cafea. Aceasta este cunoscuta pentru  cantitatea mare de cofeina pe care o contine, mai exat 2,5% dublu fata de cafeaua Arabica.

Proprietatile nutritive pe care cafeaua le are sunt:

  • 2,4 calorii
  • proteine – contine doar 0,3 grame
  • riboflavina (vitamina B2) – contine doar 0,2 miligrame
  • niacina – contine doar 0,5 miligrame
  • acid pantotenic – contine doar 0,6 miligrame
  • potasiu – 116 miligrame
  • mangan – 0,1 miligrame
  • magneziu – 7,1 miligrame
  • cofeina – 95 de miligrame

Proporzioni Ottimali iti ofera cafeaua mult dorita

Daca vrei sa savurezi o cafea delicioasa in fiecare dimineata atunci trebuie sa apelezi la Proporzioni Ottimali. Aici vei gasi cafeaua pe care o doresti si care iti poate indulci fiecare dimineata. Cu totii avem nevoie sa ne incepem ziua cu forte noi si sa ne simtim mai bine inca de la primele ore ale diminetii.

Atunci cand savurezi o cafea gustoasa si bogata, ziua ta este automat mai buna si mai frumoasa. Nimic nu se compara cu energia pe care o ai dimineata.

Share With: